5 начина да се предпазите от неочаквана сватбена катастрофа

За повечето двойки сватбеното планиране започва най-малко една година предварително и обикновено започва с резервирането на идеалното място. Докато много от подготовката може да бъде контролирана – менюто, цветята и списъкът с гости – понякога нещата могат да се окажат страшно погрешни.

Без кеш няма сметка

Всички депозити трябва да бъдат направени чрез кредитна карта, затова компанията за кредитни карти може да лобира от ваше име. Никога не депозирайте кеш средства. Това е вярно, когато става дума и за заплащането на окончателните сметки. Тогава ако, да речем, хлебарят, който трябва да ви създаде сватбената торта, прекрати дейност дни преди сватбата или цветарят забравя да донесе цветя на вашия прием, не е нужно да се забърквате със собственика на малката фирма. Ако откажат да възстановят парите ви или да спрат да вдигат телефона си, компаниите за кредитни карти могат да ви помогнат да си върнете средствата.

Застраховайте се

Сватбите днес могат да бъдат толкова скъпи, колкото кола, понякога дори повече. За да предпазите инвестицията си, закупете си сватбена застраховка. Застраховката може да предложи спокойствие. Например, ако пространството, което сте резервирали за вашата сватба, е унищожено от ураган или огън, добрата застрахователна полица ще покрие разходите за разсрочване и ще ви възстанови за загубени депозити. (Това дори ще покрие неща като загубата на пръстените преди сватбата или ако роклята на булката се изгуби в багажа.)

Текстът под черта

Прочетете внимателно договорите. В екстремно събитие, какво е задължението на сватбения агент да ви информира?

Бъдете подготвени. Бъдете спокойни. Бъдете щастливи в големия си ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *