4 типа връзки, които имат значение за SEO

Чудили ли сте се защо 99% от публикациите в блогове имат връзки в тях? Aко се замислите, не пренасочват ли вниманието на зрителите от публикациите в блога към други уебсайтове? Е, те го правят и собствениците на уебсайтове са добре запознати с това. Въпреки това собствениците на уебсайтове все още добавят връзки, тъй като някои видове връзки имат значение за оптимизацията на търсачките. Да, прочетохте това правилно… линковете са важни за SEO.

 

Какво е линк в SEO?

Линкът е връзката между две неща или в този случай страници. Това е, което свързва уеб страниците една с друга. Всичко, което Ви води до някъде, след като щракнете върху него, се нарича връзка. Може да бъде под формата на текст, изображение и дори видеоклипове.

Връзките, които виждате на уебсайта си, се наричат ​​вътрешни връзки и изходящи връзки.

 

Какво е вътрешна връзка?

Internal Links са връзки, които виждате на уеб страница, които Ви насочват към друга уеб страница от същия домейн. Тези връзки позволяват на зрителите да останат на страницата Ви по-дълго, тъй като се пренасочват към уебсайта Ви. В резултат на това увеличава авторитета на уебсайта Ви, което допринася за класирането.

 

Какво е външна връзка?

Външните връзки или това, което обичаме да наричаме „изходящи връзки“, са връзки, които Ви отвеждат до друг домейн, докато сърфирате в определен уебсайт. Този тип връзка обикновено се използва, за да предостави на зрителите допълнителни обяснения, направени от други собственици на уебсайтове. External Link се счита за най-важният критерий, който ще Ви помогне да се класирате. Защо външната връзка има значение? Смята се, че външните връзки не могат да бъдат несправедливо контролирани.

 

Какво е естествена връзка?

Natural Link е връзка, която получавате от други собственици на уебсайтове, без да сте поискали това. С други думи, това показва, че вашата страница има страхотно съдържание. Мислете за това по този начин, ако сте спортист и се възприемате като готин, хората Ви обръщат внимание, без да ги питате. Същото важи и за естествената връзка; съдържанието Ви е твърде добро, че хората са готови да го представят. Други собственици на уебсайтове пренасочват своите читатели към вашата страница, защото страницата ви съдържа съдържание, което според тях си струва да бъде споделено.

 

 

Какво е ръчно получена връзка?

Manually Obtained Link са връзки, които получавате чрез усилия. Какво имам предвид с това? Трябва да отделите време и енергия, като се свържете с други собственици на уебсайтове и блогъри, за да свържете и представите вашата страница. Тези техники за ръчно изграждане на връзки, питащи за връзки, са често срещани сред малките предприятия, където все още са непознати в индустрията. Човек не просто представя друг уебсайт, тъй като това ще повлияе на качеството на друг.

 

За да получите връзки, трябва да покажете на блогъри и други фирми, че вашето съдържание си струва да бъде споделено и представено. Имайте предвид, че уебсайтовете, които искате да бъдат представени, трябва да са подходящи за вашия, в противен случай връзката няма да осигури много авторитет и стойност.

Повече можте да прочетете тук.