Формата на куполните къщи

Формата на куполните къщи

Кръгъл купол може да бъде направен от дърво от огънати залепени греди или монолитен бетон от рамка, направена от армировка, изолация от полиуретанова пяна.

Технологията на строителството зависи от това кой тип купол предпочитате. Така например, когато използвате монолитен бетон, първо ще трябва да инсталирате и надуете PVC плат около основата. След това от вътрешната страна на мембраната се поставя изолация от полиуретанова пяна, към която впоследствие ще бъде прикрепена армиращата рамка.

Геодезичният купол използва съединители за свързване на дървените части на сградата. Тези възли се различават по форма и могат да имат пет или шест лъча с различни честоти.

Формата на куполните къщи също определя какъв тип сграда ще бъде: колан, овална, изпъкнала, полукръгла или многоъгълна.

Който и да изберете, вашият дом така или иначе ще бъде солиден.

Ние сме Куполни къщи Сферата 123. Ще се радваме да бъдем във Ваша помощ . Заповядайте Имейл: mail@sferata123.com. Телефон: +359 899966986.

Геодезичният купол

Първият етап от строителството е изливането на основата. Лекотата на конструкцията елиминира необходимостта от изграждане на специална здрава основа. Лека и не много дълбока основа ще бъде достатъчна. След това ръбовете на къщата от секциите на дървения материал са свързани към рамката с помощта на съединители. Последните са изработени от пластмаса, дърво и други материали, но студените мостове могат да възникнат при метални. Проблемът се решава чрез внимателна изолация.

По-модерен начин без съединители е да се монтират ребрата с точност до милиметър, така че да прилепнат плътно един към друг. Поради основното натоварване на връзката на триъгълни елементи, такава структура не се страхува нито от тайфуни, нито от земетресения. Размерът на сегментите варира от 1/2 до 5/8. Правилният размер помага да се осигури най-заобления външен вид на дома.

Петоъгълните прозорци могат да се вмъкват в стени във всякакво количество, най-важното е да се вземат предвид топлинните загуби, свързани с тях: с увеличаване на площта на остъклените секции, изолацията също трябва да бъде подсилена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *