Типове стелажи

Типове стелажи. Стелажите са удобен начин за подреждане на пространството. Зонирането е особено важно за малки площи от стаята. Но тази техника е не само много практична – рафтовете напоследък се превърнаха в модерно допълнение към интериора.

Подобен дизайн се състои от многостепенни рафтове, прикрепени към изправени стълбове. Рафтовете са идеални за напълно различни стаи: това могат да бъдат кухненски рафтове, библиотека, съблекални. В хола, детската стая или кабинета стелажът може да действа като функционален стилен елемент. Те се използват широко и извън жилището.

Ние сме AZ Solutions – Стелажи и интелигентни решения за съхранение, гр.София, ж.к.Люлин, бл.789,вх.Б, партер, офис 6. Телефон: 02/8921680

Типове стелажи

Класификацията на стелажите датира от времето на тяхното изобретение. Въз основа на знанията за техните сортове можете бързо да направите правилния избор, ако трябва да ги закупите.

-Архивни. Те се използват в специално оборудвани помещения за съхранение на различни документи, предназначени за дългосрочно съхранение. На такива рафтове е много удобно да съхранявате предмети, които винаги трябва да са в ред. Това могат да бъдат книги или някакъв шкаф за картотеки. За да придадат здравина на конструкциите, те са прикрепени към пода със специални метални скоби. Стелажите за архиви и библиотеки имат преминаващо устройство, което осигурява безплатен двупосочен достъп до книги и документи. Често в такива стелажи можете да промените местоположението на рафтовете.

-Офисни. Необходимо за подреждане на работно място в офиса. На такива стелажи е удобно да поставяте папки с документи, дребни предмети, кутии, дискове. Тези конструкции са направени от леки материали. Последните са ПДЧ, пластмаса, тънък метал.

-За изложба. Това могат да бъдат витражи, витрини, които се използват в музеи, на изложби, както и в търговията.

-За склад. Тези стелажи могат да бъдат пригодени за съхранение на стоки с различни размери и тегло. Те са специално проектирани за голямото тегло на складираните стоки. В някои случаи за съхранение на свръхтежки предмети се използват багажни стелажи – те могат да издържат маса до 30 тона на секция. Изграждането на такива стелажи не е завършено без използването на дебели стоманени профили и подсилени рафтове. Ако стелажът за съхранение е по-висок от 4 м, тогава той трябва да бъде фиксиран на стената на няколко места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *