Съвети за успешно инвестиране

Съвети за успешно инвестиране

Инвестициите, както повечето аспекти на живота, изискват баланс. Балансът служи и като идеална метафора за дългосрочно инвестиране. Необходимостта от промяна с течение на времето и сътресенията, които могат да работят една година, могат да се окажат остарели и дори скъпи, следващата. Тук ви представяме някои основни съвети за успешни инвестиции, които да просъществуват дълго време.

Инвестирайте в това, което можете да разберете

Невежеството никога не е блаженство при залагането на определен сектор или компания с течение на времето. В противен случай може да играете и на слот машините в Лас Вегас. Ако не разбирате бизнеса, в който инвестирате, ще бъде много малко вероятно да разберете информацията, която получавате, и да отсеете най-важната част от нея, която трябва да повлияе върху вземането на бизнес решения.

Започнете да инвестирате възможно най-рано

За колкото по-дълъг период от време парите остават инвестирани, толкова по-голям е техният потенциал за увеличение. Инвеститорите, които започват рано, изпитват своето търпение и се придържат към дългосрочна стратегия, като често успяват да видят най-добрата възвращаемост и по този начин бележат финансов успех.

Отделете емоциите от целите

Ако третирате възможността за инвестиране със същата страст като фен на спортен отбор например, вие определено ще се сблъскате с редица проблеми. Разделянето на вашето емоционално участие от инвестиционните цели ще доведе до по-добра обща преценка и изпълнение на дадения проект.

Разделете инвестициите от парични резерви

Най-големият риск при инвестирането включва нужда от парите ви в неправилното време. Чрез балансиране на всички средства, от които се нуждаете през следващите три до пет години или приблизително един икономически цикъл, няма да се налага да продавате инвестициите си на загуба. Ще имате налични ликвидни средства, когато имате нужда от тях, дори ако пазарът се е сринал.

Превръщайте разходите си в инвестиции чрез разработване на план

Тези, които забавят инвестирането в продължение на години, често объркват нуждите с желанията си. Сметките за мобилни телефони, кабелните телевизионни пакети и автоматичните услуги от всякакъв вид постепенно стават потребности. В същото време инвестициите никога не виждат бял свят. При инвестициите се изисква заделяне на определена част от дохода, а това може да бъде постигнато с воля и добър средно- или дългосрочен план.

За други Съвети за успешно инвестиране, следете нашата рубрика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *