Сватбени покани

Сватбени покани

В подготовката за сватбеното тържество няма маловажни неща, а първата стъпка след определянето на датата е изпращането на поканите, за да могат скъпите и желани гости да планират времето си отрано за да присъстват на това незабравимо празненство. Разбира се, най-лесният вариант е да купим или поръчаме сватбените покани в печатницата, но тогава те едва ли ще бъдат уникални.

Сватбените покани, направени със собствените ръце, запазват добрата енергия, дори и да са Ви еднакви поканите, винаги можете да добавите и някой друг елемент, и така всяка покана наистина ще стане индивидуална. Весело и приятно е да правите сватбени покани с половинката си, можете да включите също и приятелките си, тези занимания сближават хората, освен това можете да откриете някой свой неподозиран талант.

В сватбените покани е нужно да бъдат изписани имената на младоженците, гостите, датата на сватбата, часът и мястото на церемонията, венчавката, къде ще се състои сватбения банкет и така нататък. Поканата е първото впечатление за гостите от предстоящото тържество, така че си заслужава да се постараете.

И така, предлагаме на Вашето внимание няколко идеи как да направите със собствените си ръце разнообразни сватбени покани.

Картичка с лента

За да я изготвите ще са Ви нужни: 2 разноцветни листа плътна хартия, лента по Ваш избор, двустранен скоч, перлички, нож канцеларски, цветен принтер. Ширината на лентата е приблизително 7 мм, плътността на хартията – 230 г/м. Развихрете въобрaжението си!

Картичка със сърце

За външната част на картичката изрежете  квадрат 12х12 см. Формата и размера Вие ще определите: тя може да бъде кръгла, квадратна, правоъгълна, каквато пожелаете. На лицевата страна ще изобразите сърце.

Свитъци

Moжете да изработите поканите във вид на свитъци и дори изкуствено да ги състарите с разтвор на силен чай или кафе. Можете да ги направите интересни с йероглифи или старинни символи. А може да са с класическа сватбена  символика – гълъби, сърца, халки. Краищата можете да обработите с релефни ножици, да украсите свитъка с композиция изкуствени цветя, лента, копченца или други украси. Завийтв свитъка с лентата и завържете в красива панделка.

Сладки покани

Ако сред гостите на сватбата Ви ще има семейства с деца,  можете да направите поканите  в сладък стил. Нека поканата е написана  на бележка, сгъната  и сложена в торбичка от органза. Добавяме декорация с блестящи елементи, цветя и перли. И най-важното: поставяме вкусни красиво опаковани бонбони вътре! Интересно и вкусно!!!

Източник: MyPrettyWedding за сватбените покани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *