Руски граждани купуват имоти в България

Руски граждани купуват имоти в България

В последните години, около, а може би и повече от 400 хиляди руски граждани са станали собственици на жилища в България, а останалите или мислят за закупуване, или все още не знаят колко е рентабилно да се купуват недвижими имоти в тази държава.
Основното предимство на българския пазар е добрата цена за купуване. Апартаментите в градовете струват средно 880 евро / м², в покрайнините и в селските райони – 560 евро / м². В Русия жилищата се продават два пъти по-скъпо, отколкото в България, и в същото време не става дума за курортните зони, а за прашните и замърсени градове.

България има ред предимства, които трябва да бъдат посочени:

  • В България климатът е мек и топъл и зимите не са толкова студени, има чист морски или планински въздух, чиста вода за пиене – всичко това има положителен ефект върху човешкото здраве. Според статистиката продължителността на живота в България е със седем години по-голяма, отколкото в Русия, и с 4 години по-голяма от средната в света.
  • Българският език е подобен на руския, така че езиковата бариера почти липсва.
  • България е член на Европейския съюз
  • Любителите на пътешествията могат да избират България само заради изгодното си географско разположение: през уикенда можете лесно да посетите съседна Гърция, Турция, Сърбия, Румъния и Македония. Територията на България е по-малка от района на Новосибирск, така че можете да изследвате страната нагоре и надолу, виждайки морето и планината за кратък период от време.

 

Статистиката сочи, че около 95% от купувачите на имоти в българските курорти са руснаци.

Ирландците, британците, скандинавците и румънците съставляват останалите 5%. За сравнение, през 2009 г. 60% от инвестициите бяха отчетени от британците и ирландците
Почти 80% от брокерите казват, че по-голямата част от руските купувачи на недвижими имоти в България са предприемачи, а също и собственици на фирми, хора на бизнеса.

 

България се счита за спокойно и безопасно място, където можете да се посрещне златната възраст.

България си остава най-популярната дестинация за пенсионери – руснаци, които отиват са отивали там да си почиват по време на съветската епоха.

По-възрастните руснаци най-често купуват жилища в Поморие, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Бургас и Варна
Интересът на руснаците е най-забележителен в курортите Слънчев бряг и Свети Влас, както и в градовете Варна, Бургас, Поморие и Созопол. Повечето руснаци се интересуват от апартаменти в жилищни комплекси в близост до плажа. Някои купуват и къщи с големи градини в градове и села в страната.

Източник: Resales In Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *