Пътеки за спалня – необходими ли са или са само за декорация на помещението

Пътеки за спалня са не само функционално решение, но преди всичко важен детайл от декора и интересно допълнение към интериора.

Пътеката придавайки уют на стаята

Спалнята е това място, което е проектирано да бъде уютно и интимно, подканващо да се отпуснете. Така че, нито един предмет от релакса не работи по-добре от мекия килим за спалня, за да направи ставането ни сутрин по-лесно и приятно.

Пътека в спалнята до леглото, разбира се, че това не е необходимост. Съвременните подове са достатъчно интересни, за да бъдат покривани. Например дървената ламперия в спалнята придава на интериора уютно усещане и е лесна за поддържане чиста. Но…

Понякога обаче ни липсва нещо меко, приятно на допир под краката си. И тогава разбираме колко страхотна идея е да се постелят една или две малки кпътеки в спалнята, които може да се поставят от двете страни на леглото – където, след като се събудим, правим първите си стъпки.

Пътеките за спалня идеално допълват интериорния дизайн и най-важното е, че могат лесно да се заменят, адаптирайки килима, например, към цвета на спалното бельо или други допълнения. Така метаморфозата в спалнята става наистина лесна по всяко време на годината.

Пътеки за спалня и модерни цветове

Изборът е огромен – на пазара ще намерите големи и малки пухкави пътеки за спалня, тоест пухкави и късокосмести. Какво ще кажете относно цветовите им решения?

  • Сивите пътекии за спалня са универсален избор. Те пасват на класически, скандинавски и съвременни спални. Те се съчетават добре с пода от почти всеки цвят (само не сиви, защото след това могат да „изчезнат“).
  • Черните пътеки за спалня  най-добре успяват да контрастират с белия под. Препоръчваме ги специално за бляскави спални.
  • Белите пътекиза спалня са също толкова универсални, колкото и сивите, освен че изискват повече внимание, когато става въпрос за поддържането им чисти. Вместо в чисто бяло, можете да изберете кремави нюанси за Вашите пътеки за спалня.