Пролетни цветя за вашата градина

Ранните пролетни цветя са най-сигурният знак, че топлото време идва. Нашият списък с ранните пролетни цветя ще ви даде идеи за най-добрите цветя, които да засадите през пролетта. След дълга зима е време за пролетно озеленяване!

Tрицветна теменуга

Хладноto време е точно това, което тази теменуга предпочита. Това е годишно цвете, което градинарите обичат, защото е едно от най-добрите цветя, които да се засадят през пролетта, за да се наслаждавате на разнообразието в цвета на венчелистчетата.

Люляк

Няма по-сладък пролетен аромат от този на цветовете на тава любимо цвете. То е един от най-добрите сортове за засаждане през пролетта, като идва във всички форми и размери, от храсти-джуджета на по-високи дървета.

Съвет за това пролетно цвете: Люлякът цъфти на старо дърво, така че се въздържайте от подрязване и най-добре изчакайте до след края на същата година на цъфтежа.

Ирис „Акома“

Изберете любимия си цвят и вероятно има ирис, който да запълни нуждата ви в пролетната градина. Повечето от тях се появяват в края на пролетта, но високият растеж на растенията и разнообразните варианти на венчелистчетата ги правят доста подходящи за различни градински стилове.

Гроздов хиацинт

Както и всички други пролетни цветя, хиацинтите известяват пристигането на пролетта. Цветовете висят от здрави стъбла, наподобяващи снопчета грозде; те са едни от най-красивите и най-хубавите цветя, които да се засадят през пролетта.

Лалета

С вродена жизнерадост и красота, едно лале е сред най-добрите цветя като избор за засаждане в пролетната градина, като те лесно се засаждат покрай градински пристройки – вървят както на официално украсени градини при празненства, така също и на непринудени поляни и други места. И има всякакви видове лалета- от миниатюрни (10 сантиметра) до високи и екстравагантни многоцветни цъфтящи видове.

Летни кокичента

Това, което ги отличава и което ги прави едновременно деликатни и едни от най-хубавите цветя, които да се засадят пролетно време, е камбанката на спускащия се надолу цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *