Пролетни цветя за вашата градина

Ранните пролетни цветя са най-сигурният знак, че топлото време идва. Нашият списък с ранните пролетни цветя ще ви даде идеи за най-добрите цветя, които да засадите през пролетта. След дълга зима е време за пролетно озеленяване!

Tрицветна теменуга

Хладноto време е точно това, което тази теменуга предпочита. Това е годишно цвете, което градинарите обичат, защото е едно от най-добрите цветя, които да се засадят през пролетта, за да се наслаждавате на разнообразието в цвета на венчелистчетата.

Люляк

Няма по-сладък пролетен аромат от този на цветовете на тава любимо цвете. То е един от най-добрите сортове за засаждане през пролетта, като идва във всички форми и размери, от храсти-джуджета на по-високи дървета.

Съвет за това пролетно цвете: Люлякът цъфти на старо дърво, така че се въздържайте от подрязване и най-добре изчакайте до след края на същата година на цъфтежа.

Ирис „Акома“

Изберете любимия си цвят и вероятно има ирис, който да запълни нуждата ви в пролетната градина. Повечето от тях се появяват в края на пролетта, но високият растеж на растенията и разнообразните варианти на венчелистчетата ги правят доста подходящи за различни градински стилове.

Гроздов хиацинт

Както и всички други пролетни цветя, хиацинтите известяват пристигането на пролетта. Цветовете висят от здрави стъбла, наподобяващи снопчета грозде; те са едни от най-красивите и най-хубавите цветя, които да се засадят през пролетта.

Лалета

С вродена жизнерадост и красота, едно лале е сред най-добрите цветя като избор за засаждане в пролетната градина, като те лесно се засаждат покрай градински пристройки – вървят както на официално украсени градини при празненства, така също и на непринудени поляни и други места. И има всякакви видове лалета- от миниатюрни (10 сантиметра) до високи и екстравагантни многоцветни цъфтящи видове.

Летни кокичента

Това, което ги отличава и което ги прави едновременно деликатни и едни от най-хубавите цветя, които да се засадят пролетно време, е камбанката на спускащия се надолу цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.