Пране на памучни матраци

Пране на памучни матраци. Матракът е част от меката мебел, с която се докосваме ежедневно. Като всяка друга мебел, тя се замърсява по време на употреба. Ясно е, че всеки сам решава дали да спи в мръсно легло или да помисли за прането на матрака, да занесе матрака си на химическо чистене.

Много хора сменят спалното бельо веднъж седмично и това е много добре, но не е достатъчно. Защо? Ами защото в крайна сметка цялата мръсотия, натрупана в бельото, се просмуква и се озовава върху матрака. Привидно чистите неща се оказват силно замърсени и дори могат да станат опасни за човешкото здраве.

По време на химическо чистене се отстранява толкова много мръсотия и прах, че клиентите гледат с абсолютно недоумение и само вдигат рамене.

Говорейки за замърсяване, просто няма как да не споменем и за акарите. Това са спътниците – паразити, които могат да преследват човек през целия му живот. Техните екскременти и секрети са много опасни, защото причиняват различни алергични реакции както при възрастни, така и при деца. Най-лошото е, че те могат да бъдат източник на заболяване, на астма.

Всичко от това изброено може да се избегне. Химическото пране на матрака е единственото решение на този проблем. Трябва трябва да бъде извършвано поне веднъж на 6-12 месеца.

Технологията за почистване, за пране на матрак е подобна на химическо чистене на мека мебел или килим. Единственото задължително изискване е процедурата за изплакване, прането на матрака, за да се намалят до минимум или дори до нула остатъците от препарат. Това е важно, защото знаем, че това може да доведе до алергизиране при някои хора.

Прането на памучните матраци изисква внимателно отношение.

Матрак, напълнен с памучна вата, състояща се само от дълги влакна, ще бъде лек и плосък. Прането на този вид матрак е по-леко. И изпълнен с къси влакна – пухкав и тежък. Често, за да комбинира тези свойства, производителят използва смесени влакна, което гарантира отлично качество и дълъг експлоатационен живот.

Помощ при пране на памучни матраци потърсете тук