Подбор на кадри

Подбор на кадри

Подборът на служители от отдел Човешки ресурси е най-често срещаната процедура в работата на Отдел човешки ресурси. Процедурата за кандидатстване за работа е регламентирана в Кодекса на труда на Република България. За да се спази закона и максимално да бъдат защитени интересите на работодателя, трябва да бъдат спазени условията и правилата за подготовка на документи;

Съставят трудови договори, така че тяхното съдържание да не противоречи на други документи. Колективен трудов договор, трудови правила и разпоредби, други местни разпоредби.

За да определи нивото на квалификация и лични качества на служителя, Отдел Човечки ресурси от името на работодателт може да използва въпросника, когато кандидатства за работа. Те се попълват лично от заявителя.

При попълването на въпросника служителят предоставя два вида информация:

  • информация за себе си и данни за работата, която би искал да получи.

Ние сме UpSkill, можете да ни намерите на адрес: жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4, София  , телефон: +359 882 240 381.

Нашият екип от експерти е компетентен и опитен в разработването на широка гама услуги, процеси и продукти, свързани с Човешките ресурси и подбор на кадри.

Процедурата за кандидатстване за работа

Първият етап от процедурата е писането от кандидата за длъжността на заявление за работа. Образец на такова изявление се издава от отдела за персонал на работодателя. Заявлението се изпълнява от служителя, в него се посочва позицията, за която кандидатства, и датата, от която той може да започне работа. Често виза се издава по заявлението на непосредствения началник, че той е съгласен с кандидатурата на служителя или с визата на отдела за сигурност.

Написването на изявление обаче не е задължителна стъпка. При подбор и наемане на служител за работа (преди да подпише трудовия договор) работодателят е длъжен да запознае служителя срещу подпис с вътрешните трудови разпоредби, други местни разпоредби, свързани с трудовата му дейност, и с колективния трудов договор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *