Плюсове и минуси на алуминиевите радиатори

Защо алуминият се използва за радиатори?

След въвеждането на радиаторите на обществеността, чугунът и стоманата са често срещан избор за много от вече ретро моделите, които бяха представени преди десетилетия.

След първите дни на централното отопление други метали – като алуминия – станаха по-широко достъпни, ефективни и леки алтернативи на традиционната формула.

Известни с това, че са отлични при провеждането на топлина и са страхотни за гъвкавост, не е изненада, че алуминиевите радиатори са по-популярни от всякога.

Алуминият е издръжлив, широко рециклиран и устойчив на корозия. Т все добри причини, поради които бихте могли да изберете този метал за надграждане на вашия радиатор. Докато много домове имат радиатори от пресована стомана, алуминият е жизнеспособна алтернатива с малко по-висока цена.

Но с толкова много допълнителни предимства е по-труден избор, отколкото си мислите, да решите кое е най-доброто.

Отговорни за околната среда, лесно формовани и създаващи различен стил, алуминиевите радиатори са идеалният вариант за тези, които харесват идеята за метал. Но пък предпочитат устойчивостта на нещо, което ще издържи и може евентуално да бъде рециклирано за повторна употреба.

Плюсовете на алуминиевите радиатори

  • Силно проводими – те ще се нагреят и ще ви затоплят по-бързо от стоманените или лятите аналогове
  • По-малко използване на вода – По-малко вода протича през алуминиевите радиатори, което означава, че те се нагряват още по-бързо. Перфектен за предстоящата зима.
  • Издръжливост и гъвкавост – Алуминият има промишлена издръжливост и гъвкави свойства, те също така издържат по-дълго, без да се окисляват или ръждясват и поради гъвкавостта на материала дизайнерите имат повече свобода, когато създават уникален алуминиев концептуален радиатор
  • Екологични – Алуминиевите радиатори могат да бъдат направени от рециклирани материали и след това могат да бъдат рециклирани, след като вече не работят. Това го прави зелен вариант за всеки дом.

Минусите на алуминиевите радиатори

  • Охлажда толкова бързо, колкото и загрява – благодарение на впечатляващия проводим материал, който го прави чудесен избор, когато искате да се стоплите бързо, но също така се охлажда също толкова бързо, така че използването на алуминиев радиатор може да бъде скъпо през тези зимни месеци.
  • Цена – По отношение на цената на радиатор и колко ще са ви необходими, за да отоплявате дома си. По-традиционният радиатор ще се нуждае само от един източник за отопление на стая. Може да са необходими няколко за по-големи пространства, за да извлечете максимума от алуминиев модел. Като се има предвид, че тези модерни радиатори струват повече. На първо място, добавянето на цената на допълнителните радиатори, които се поставят, може да бъде непосилно за някои купувачи.