Отслабването

Отслабването носи със себе си изключителни ползи. И въпреки, че не е лесен процес, дълготрайните ефекти, които носи биха били достатъчен стимул, за някой решен да се подложи на това. Тук ще изброим някои от забележителните предимства от това да смъкнете излишните килограми.

Отслабването

Отслабването предотвратява високото кръвно налягане, сърдечно-съдовите заболявания и инфаркт. Факт е, че именно сърдечните заболявания и последвалите от тях инфаркт са причинителите на най-висока смъртност и за двата пола. Хората с наднормено тегло са изложени на по-голям риск от високи нива на холестерол и триглицериди.
Сърдечно-съдовите заболявания водят след себе си редица усложнения. Сред тях са силни болки в гърдите, намаляват количеството кислород  доставян към сърцето и в повечето случаи водят до инфаркт  и внезапна смърт и обикновено това се случва без особени предупреждения и симптоми от тялото. Взимайки решение да намалите теглото си, само с около 5 до 10%, би могло значително да намалите вероятността да развиете заболявания на сърцето, водещи до инфаркт. Цялостното състояние и ефективност на сърцето ви, наред с кръвното налягане и нивата на мазнини в кръвта биха се подобрили значително.

Други ползи от отслабването

Друга полза от отслабването е превенцията на диабет тип 2. Диабетът  поставя в опасност живота на болния, а усложненията от него нарушават цялостния начин на живот. Двата типа диабет( тип 1 и тип 2) са взаимосвързани с наднорменото тегло. Ако вече имате диабет, редовното спортуване и отслабване биха помогнали при контролирането на нивата на кръвна захар, наред с лекарствата,  които приемате. Увеличете физическата си активност по всякакъв начин. Можете просто да ходите повече, тичате или танцувате и така ще сте по-здрави и ще намалявате килограмите си.

Намаляването на риска от рак също е една от ползите на отслабването. Наднорменото тегло е пряко свързано с някои видове рак. При жените такива видове тумори са тези на уретрата, пикочния мехур, яйчниците, гърдите и дебелото черво. А при мъжете – рак на простатата, правото и дебелото  черво. Тези факти не трябва непременно да ви плашат, а да служат като предупреждение  за вредите от хранителен режим богат  на мазнини и холестерол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *