Няколко начина да спрете паник атака

Какво са паник атаките?

Паник атаките са внезапни, интензивни пристъпи на страх, паника или безпокойство. Те са поразителни и имат, както физически, така и емоционални симптоми.

Много хора с паник атаки могат да срещнат трудности при дишане, обилно изпотяване,  треперене и сърцебиене.

Някои хора изпитват също и болки в гръдния кош и усещане за откъсване от реалността. Понякога хората си мислят, че получават инфаркт. Други съобщават, че са се чувствали сякаш получават удар. Паник атаките могат да бъдат страшни и могат да ви ударят бързо. Тук са няколко стратегии, които вие можете да използвате, за да се опитате да спрете паник атака, когато имате такава или, когато се чувствате по един от изброените начини.

  1. Дишайте дълбоко

Докато хипервентилацията е синдром на паник атака, който може да увеличи страха,  дълбокото дишане може да намали симптомите на паника по време на паническа атака.

Ако сте способни да контролирате своето дишане,  толкова по-малка е вероятността да изпитате хипервентилация, която може да доведе до други симптоми и до паническа атака в най-лошия случай.

Фокусирайте се върху това да поемате големи глътки въздух през устата усещайки как се запълва гръдният ви кош и корема ви и после как бавно въздухът ги напуска отново. Вдишайте за 4 секунди, задръжте за секунда, след което издишайте отново за 4 секунди.

  1. Осъзнайте че имате паник атака

Осъзнавайки, че имате паник атака, а не инфаркт, вие можете да си напомните, че това е нещо временно, което ще отмине и че вие сте добре.

  1. Затворете си очите

Някои паник атаки идват от събития, които ви затрупват. Ако вие сте  в забързано ежедневие с много стимули, това може да подхрани вашите паник атаки.

Това бяха нашите предложения за справяне с паник атаките. Надяваме се те да ви бъдат от голяма полза. Желаем ви успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *