Мокра храна за котки или гранули

Как да изчислим колко мокра храна да даваме на котката?

Да си родител на домашен любимец носи със себе си и голяма отговорност, особено що се отнася до определянето на колко храна да се храни котката. Храненето на котки е по-сложно, отколкото просто да им разнесете няколко гранули тук и там; трябва да имате предвид няколко фактора, особено ако решите да давате на котката си мокра храна. Определянето на колко мокра храна да се нахрани котка може да стане сложно, но ние сме тук, за да ви помогнем.

Споделянето на живота ви с котка със сигурност е възнаграждаващо. Няма нищо по-различно от това да се настаните удобно с четирикраката си пухкавица след дълъг работен ден.

Защо е изключително важно да се изчисли колко храна да се нахрани котка?

Може би се чудите защо е важно да определите точното количество мокра котешка храна, което трябва да дадете на котката си? Към 2017 г. приблизително 60 процента от котките в САЩ са класифицирани като клинично наднормено тегло или затлъстяване. Това са около 56,5 милиона котки. Те са твърде тежки и допълнителното тегло има драматичен отрицателен ефект върху здравето на котките.

Котките с наднормено тегло са изложени на повишен риск от застойна сърдечна недостатъчност, кожни заболявания, инфекции, захарен диабет, усложнения, свързани с анестезия и операция, чернодробна липидоза (потенциално фатално чернодробно заболяване) и някои видове рак.

Храненето на котки с мокра храна никога не е толкова просто, колкото просто да отворите консерва и да ги оставите да ядат, докато се наситят. Стайните котки, по-специално, са склонни да изгарят малко калории през деня и се отегчават. Това всички знаем, че може да доведе до прекомерно хранене и наддаване на тегло. Родителите на домашни любимци трябва да възприемат стратегически подход към дозирането на котешка храна. Така ще могат да предотвратят или да се справят с наддаването на тегло при котките.

Порциите на котешка храна имат значение

Котките, на които им е трудно да поддържат стройност, трябва да се хранят с няколко премерени хранения котешка храна през целия ден, вместо да имат 24/7 достъп до храна.

Колко често трябва да храните котката си? Вие и вашият ветеринарен лекар можете да обсъдите правилната честота въз основа на вашата ситуация. Но като цяло котките се справят най-добре, когато ядат многократно по-малки хранения през деня. Те са минимум две, но повече може да е по-добре.

Математиката може да ви помогне да вземете правилното решение. Няма ли да има смисъл да се дават три хранения от една консерва всяка с допълнителната трета от консерва, добавена към последното хранене за деня? Каквото и да решите, просто разделете броя на кутиите, които трябва да нахраните на ден. Разделете на броя хранения, които искате да осигурите, и ще имате точната порция за всяко хранене.

Ако следите теглото на котката си, ще трябва също да извадите калориите, осигурени от лакомствата, които давате. Както и всяка суха храна, която предлагате. Ако това помага, водете дневник на целите за дневен калориен прием на вашата котка. След това проследете храната и лакомствата за котки, които давате през целия ден, за да поддържате теглото на котката си на ниво.