Къртене на бетон и ремонтиране на бани и тоалетни

Къртене на бетон? Следните съвети ще ви помогнат при тази дейност:

Първо изчислете разходите

Може би си мислите, че разрушаването на бетона е революционна, машинална работа. Но това е само наполовина вярно. Има нещо повече от това, просто да размахвате чук, което може да ви спести много време, пот и евентуално викане на майстор.

Разкъртването на бетона без майстор може да ви спести тон пари. Наемане на изпълнител само за разрушаване на малко бетон може да ви коства от порядъка на 1000 лв и нагове. Ако го направите сами, ще е далеч по-икономически изгодно за вас. Все пак направете сравнение между разходите, които ще направите за разкъртването, и това, което изпълнителят би таксувал за същата процедура.

Изберете вашия инструмент за къртене на бетон– тежък или пробивен чук

Най-сигурният начин да решите дали да използвате тежък или пробивен чук е да експериментирате няколко дни, преди да започнете пълното разрушаване на бетонната конструкция. Просто нанесете няколко удара в бетона с чука. В рамките на 10 минути, ще разберете кой инструмент за къртене на бетон ще ви свърши най-добра работа. Тежестта също не е без значение, ако ще къртите продължително време. Може да помислите и за наемане на електрически инструмент, за да улесните работата. Това няма да ви спести много време, но ще е много по-лесно за вас от физическа гледна точка.

Ремонтът на банята

Нелека е и задачата по отремонтиране на тоалетната или банята. След процедурата по къртене на бетон, плочки и т.н., идва същинският ремонт.

Тоалетният резервоар е мястото, където всички основни водопроводни инсталации се изпълняват, и съответно там ще се извършват повечето от вашите ремонти.

Целта на резервоара е да задържа водата, необходима за промиване на тоалетната и да скрие водопроводната инсталация, която пълни и изпразва резервоара. Резервоарът може да съдържа различни части, които се нуждаят от ремонт.

Преди да можете да започнете ремонтите си, важно е да имате основно разбиране за това, как работи вашата тоалетна.

Вентилът за пълнене на тоалетна е механизмът, който пълни резервоара с вода. Той също така е известен като „топка“ или „резервен клапан“. Запълващите клапани се предлагат в четири основни варианта:

■ Бутало (най-старият тип месингов клапан)
■ По-стар тип месинг и по-нов пластмасов клапан
■ Плаваща купа (по-нов тип пластмаса)
■ Балони от по-нов пластмасов тип

Промиващият клапан е този, който освобождава водата, съхранявана в резервоара, затваря потока вода в тоалетната и позволява резервоарът да се напълни отново за следващата употреба. Това е монтажното устройство, което закрепва до дъното на резервоара и включва преливната тръба и седалката на клапана. Промиващият клапан има два обичайни варианта, използвани за запечатване на седалката на клапана:

■ Калъф с гръбначен каучук
■ Калъф за затваряне (кранче за резервоара)

Проблеми:

Тоалетната тече непрестанно

Постоянно течащата тоалетна е често срещан проблем в много домове, да не говорим за сериозно раздразнение и отричане от енергийната ефективност на вашия дом. За щастие, решаването на този проблем е лесно и ще ви помогне да намалите използването на водата. Научете как да отстраните проблема и да поправите причината за изтичането му.

Намиране на източника на теча

Течът на вашата тоалетна може да се дължи на различни проблеми, включително повредени или счупени клапани за пълнене, ниски или високи нива на водата, водни плоскости и минерални натрупвания.

Развалена клапа

Клапата на вашата тоалетна е пластмасова или гумена капачка, която държи вода във вашия резервоар. С течение на времето тя може да стане крехка и да създаде повреден печат. Ако вашият резервоар не зарежда или задържа вода, вероятно това се дължи на повредена клапа.

Ето как да отстраните проблема с клапата:

■ Проверка на консистенцията на клапана: В много случаи те стават твърди и спират да създават подходящо уплътнение. Почувствайте клапата си, за да сте сигурни, че все още е мека и може да задържи водата.

■ Проверка на веригата: Уверете се, че веригата, свързана с клапата, не задържа нищо. Ако имате извънгабаритна верига, прекарайте я през содова слама, за да премахнете заплитанията.

■ Проверете за подравняване: Вашата пластина може да се отстрани и да причини течове. Уверете се, че клапата ви е поставена директно над канала.

Счупени пълнителни клапани

Вашият клапан за пълнене контролира потока на водата в резервоара на вашата тоалетна. Счупеният вентил ще доведе до последователен поток от вода, което ще доведе до постоянни цикли на пълнене. Потопените поплавъчни клапани са най-често срещаният признак на повреден вентил за пълнене. За щастие, подмяната на поплавъчния клапан е лесна. Ето едно бързо как да:

■ Изключете водозахранването: Изключете захранването на тоалетната и извадете капака на тоалетната. След това промийте тоалетната и поставете пластмасов контейнер или кофа под маркуча за подаване на вода.

■ Отстранете клапата за пълнене: Развийте застопоряващата гайка на дъното на стеблото за подаване на водата и извадете целия клапан. Съхранявайте резервоара си под работната зона, за да уловите допълнителен дренаж на водата.

■ Инсталирайте новия си клапан: Нагласете височината на новия клапан, за да покриете размера на резервоара си. Добра идея е да държите клапата за пълнене на около 3 см под ръба на резервоара. Поставете резбования край на вентила в основата на резервоара и затегнете гайката за фиксиране с ръка. Използвайте клещи, за да завъртите гайката, докато създадете водонепропускливо уплътнение.

В банята ви също може да възникнат някои проблеми, които ще се наложи да поправите.

Как да определите изтичане от ваната

Стъпка 1: Уверете се, че имате налични нови части
Стъпка 2: Разглобете кранчето
Стъпка 3: Сменете елементите на стъблото

Как да смените плочките в банята

Стъпка 1: Натрошете и изстържете старата фугираща смес
Стъпка 2: Прелистете плочката
Стъпка 3: Почистете и полирайте плочката

Намерете и поправете скрити течове на водопроводните инсталации

Вана и душ: теч или пръски

Как да намерите източника на теча:

  • Ако вратата е с гумени уплътнения или с гумена врата, проверете ги за пролуки.
  • Също така проверете за всички пропуски в капсулата, където душът или ваната прилепва към пода.
    Как да го поправите:
  • Не забравяйте да застъпвате плъзгащите се врати правилно, когато ги затворите. Вътрешната врата трябва да е най-близо до кранчето.
  • Ако имате завеса за душ, а не врата, уверете се, че я затваряте напълно при душ или добавете предпазител.
  • Запечатайте пролуката на рамката, като издърпате малка част от капсулата около вътрешността на рамката. Бързо изтрийте цялото излишно уплътнение. Когато уплътнителят изсъхне, отново тествайте за течове.

Още за Къртене на бетон на сайта на Зашеви Транс – контейнери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *