Кои накладки са по-добри?

Кои накладки са по-добри: как да изберем правилно най-добрите спирачни накладки на автомобила?

Както знаете, спирачната система на автомобила е едно от най-важните неща. Поради тази причина е необходимо постоянно да се следи ефективността на спирачките, както и правилно, навременно и компетентно да се поддържа системата и да се извършват ремонти, ако е необходимо.

Предвид големия брой производители на авточасти на пазара днес, това разнообразие често създава известни затруднения при избора. Основното нещо, ако е необходимо, изберете подложки, вземете предвид редица характеристики, изисквания и правила.

Предни и задни спирачни накладки: разделение по класове

Като начало, всички части, включително спирачните накладки, могат да бъдат оригинални, както и аналози от висок, среден или нисък клас. Важно е да се разбере, че не винаги най-скъпото решение ще бъде най-добрият вариант, тоест кои накладки са по-добри. Нека да видим

На първо място, спирачните накладки, доставени на конвейерите, напълно отговарят на изискванията, които прави самият производител. Освен това, ако познавате производителя и купувате едни и същи продукти, но на пазара на резервни части такива подложки няма да отстъпват на фабричната версия по качество, а ще излязат малко по-евтино. Единственият недостатък е, че такива подложки рядко попадат в свободна продажба.

Следващият тип са по-достъпни решения. Разбира се, по-ниско качество и предназначени за свободна продажба като резервни части. Този тип подложки са с 40-60% по-евтини

от това, което се слага на конвейера или се продава отделно в премиум сегмента.

Последният вариант са евтини подложки, които се произвеждат масово както от големи, така и от малко известни производители. За производството им се използват прости смеси. Основното предимство е ниската цена (70-80% в сравнение с оригиналните и висококачествени аналози).

Така, че веднага отбелязваме, че решенията от висок клас са обозначени ECE R90. Това показва сертифициране в страните от ЕС и предполага високо качество. На пазара обаче има фалшификати, така че не бива да се фокусирате върху този показател. Можете да закупите задните спирачни накладки или предните спирачни накладки, за които се твърди, че са в оригиналната опаковка и със сертификат, но в действителност това може да се окаже евтин вариант със съмнително качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *