Кинезитерапевт основни функции

Кинезитерапевт основни функции и начини на работа с пациентите. Изображението е взето от сайта на brendayoder

Кинезитерапевт основни функции

Добър кинезитерапевт се намира изключително трудно, но има и наистина големи професионалисти, за които може да прочетете на специализирания сайт за кинезитерапия. Функциите на този вид специалисти много приличат на тези физическите терапевти в техния фокус върху използването на тренировка за упражнения за справяне с определени физически затруднения, пред които са изправени пациентите. Кинезитерапевтите използват терапии с упражнения, за да подобрят състоянието на пациентите си. Въпреки това те приемат по-холистичен подход, като се стремят към интегриран подход към лечението, докато физическите терапевти се насочват към конкретна затруднена област. Кинезитерапевтите работят в различни здравни заведения, включително лекарски кабинети, спортни медицински заведения и болници. Те често работят с пациенти, които са активни спортисти или тренират особено често.

Кинезитерапевт основни функции – Пациенти

Кинезитерапевтите работят с пациенти, които са били ранени или са претърпели боледуване, злополука или дегенеративно заболяване, или които просто нямат подходяща физическа подготовка. Тези пациенти се нуждаят от помощ за подобряване на тяхната мобилност, издръжливост и сила. Пациентите не са свободни да се обърнат директно към кинезитерапевтите за терапевтична помощ сами. Вместо това те трябва да се насочат към кинезиотерапевта от практикуващ лекар, медицинска сестра или помощник на лекаря, за лечебни сесии с кинезитерапевт.

Кинезитерапевт основни функции – Оценка

Кинезитерапевтите си сътрудничат с референтния медицински специалист. Те използват лекарския доклад за пациента, за да започнат процеса на оценяване. Както и за да изградят план на терапевтичния процес. Въпреки това, те също така извършват собствена оценка на пациентите, когато ги срещнат за пръв път. Кинезитерапевтите са експерти по човешката анатомия, за да могат да определят конкретните проблеми, които изпитват пациентите, и да идентифицират конкретните области, които се нуждаят от фокусирано внимание. Те определят степента на проблемите на пациентите с издръжливост, мобилност или сила и работа с пациенти и медицински специалисти, за да създадат цели за успешно лечение. Те също така обучават пациентите за физическите причини зад техните борби. За да разберат по-добре причините за тяхната поява и повлияване. Важен аспект тук е и това, че пациентите научават как да прилагат част от упражненията и след приключване на официалната терапия със специалиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *