Картини за хол – най-подходящите

С картини за хол декорираме интериори. Какви картини са най-подходящи за хола? Стиловете могат да бъдат най-различни. За хол са подходящи картини, както в класическа композиция, така и във футуристичен стил. Разбира се, за различни видове холове се избират различни сюжети, цветова палитра и стил на изпълнение. Картините за хола също се избират и според параметрите на самото помещение. Това е така, тъй като размерът и гамата на изображението на картината за хол, оказват въздействие върху усещането и възприятието на интериора.

Какви картини да изберете за Вашия хол

Когато избирате картини за Вашия хол, струва си да оцените размера на помещението, степента на осветеност и височината на таваните на хола. Очевидно е, че колкото по-просторна е стаята, толкова по-голямо може да бъде платното, толкова по-светло и по-тъмно може да бъде изображението.

Вертикалните картини за хол са подходящи за ниски тавани. Те визуално правят да изглежда помещението по-високо. По същия начин хоризонталните платна разширяват хола.

Изображенията трябва да са пропорционални на пространството и неговата форма. Например, за квадратен хол си струва да изберете подобни платна. Ако обаче не харесвате квадрата, можете да използвате правоъгълни картини, като всъщност е важно да са пропорционални по размер.

Големите платна са хармонични по отношение на голяма свободна стена. Трябва да е налице наистина свободна повърхност. Разбира се, изображението може да бъде допълнено с подобни произведения, но общата площ на тях трябва да остане пропорционална.

Няма да изглежда добре да окачвате няколко малки платна, ако стената има голяма площ и е абсолютно свободна. По-добре е да изберете няколко средни платна, тъй като малките просто ще се изгубят.

Дизайнът на хола с малка площ не трябва да се претоварва с големи картини – точно тук малки платна или едно или две средни ще бъдат много по-подходящи.

Каквито и картини за хола да изберете според сюжета, размерите на стаята остават основни параметри. И след като сте решили какъв да е размера на платното, можете да изберете цвят, сюжет, стил на изпълнение на картината за хола.