Как да се справим със запушването на канала в банята и във ваната

Запушването на канала в банята и във ваната

Всеки ден банята се използва поне веднъж за водни процедури. Постепенно вътре в тръбопроводите се натрупват различни остатъци и трябва да помисли за това, как да се изчисти запушването в банята.

Има много възможности за запушването на канала в банята или други водни комуникации: човешки и животински косми, мазнини, различни замърсявания по тръбната система. С течение на времето, водата започва да се стичав канала все по-бавно и от мивката или ваната се образува и излъчва лоша миризма. Затова трябва да направим нещо по въпроса.

Фирма ВИК.net e с дългогодишен опит във ВиК услугите и по-конкретно отпушване на канали, почистване на септични ями, видеодиагностика на канализация, водоноски под наем за физически лица и бизнес клиенти. Обадете ни се: 0878 777 807.

Вторият по-вероятен вариант е невниманието и пренебрегването на превантивните мерки от страна на собствениците. Предмети, косми и отломки могат лесно да запушат канализацията. Дори при малко запушване се препоръчва да се отървете от него, за да не се влоши още повече ситуацията. И така, как да изчистите запушването в банята си?

Начини за премахване на запушвания

Механичен инструмент # 1: бутало

Ако каналът на канализацията е запушен, вземете предмета, който повечето хора имат – бутало. След това трябва да вземете парцал или корк и да затворите горния отвор за изтичане на вода, така че да няма коридор за въздух. След това смазваме джантата на буталото с вазелин, така че ще осигурим по-плътно прилепване. Поставяме буталото на канализацията, рязко и интензивно започваме да изхвърляме замърсяването. Напълно възможно е да не сработи за първи път. Повторете отново.

Механичен инструмент # 2: бутало и гореща вода

Ако предишният метод не е осигурил правилно почистване, добавете гореща вода към него. Напълваме една трета от банята с вода, изпомпваме я в тръбопровода с бутало и след това я издърпваме рязко. Продължаваме, докато канализацията бъде напълно почистена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.