Как да правим фокуси в 21 век

Хората винаги са обичали да гледат фокуси и да бъдат развличани по необикновен начин. Очакването и активното участие на зрителите само подсилват ефекта на магията. Тук ще ви покажем няколко лесни за изпълнение трика, с които ще впечатлите не само децата, но и възрастните.

  1. Как да превърнете обикновен лист хартия А4 в достатъчно широк кръг, че да премине човек през него- колкото и абстрактно да звучи, всичко, което трябва да направите, е да сгънете листа на две по дължина, да направите с ножицата четен брой разрези (в случая 16), като не стигате до края на срещуположната страна и редувате в кой край са разрезите. След това трябва да разрежете долния край на всеки два по два разреза (през два). А ето и трика визуално представен:

  1. Ако искате да накарате лек предмет да левитира в бутилка с вода, то следващият фокус ще е точно по ваш вкус. Вземете пълна бутилка с вода, пуснете вътре пакет кетчуп (за пример). С дясната си ръка леко свискайте и отпускайте бутилката, докато с лявата си ръка имитирате, че контролирате движението. Ето и нагледно как да го постигнете:

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2015-09/24/20/enhanced/webdr08/anigif_enhanced-31454-1443140905-2.gif

 

  1. За този трик ще ви трябва запечатваща се найлонова торбичка. Напълнете я добре с вода, като оставите малко празно пространство в горната част. Вземете добре заострен молив и много бавно пробийте с него торбичката от единия край и го придвижете до другия ѝ край, докато не пробиете и него. Магията в възможна благодарение на този вид торбички са изработени от полимер с гъвкави молекули, които при бавно пробиване с молива не позволяват на водата да се разсипе. Така ще впечатлите всички наблюдаващи!

Лесни и особено заинтригуващи фокуси! Макар и да не е съвсем като Худини, с малко практика можете да направите вълшебства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *