Как да правим фокуси в 21 век

Хората винаги са обичали да гледат фокуси и да бъдат развличани по необикновен начин. Очакването и активното участие на зрителите само подсилват ефекта на магията. Тук ще ви покажем няколко лесни за изпълнение трика, с които ще впечатлите не само децата, но и възрастните.

  1. Как да превърнете обикновен лист хартия А4 в достатъчно широк кръг, че да премине човек през него- колкото и абстрактно да звучи, всичко, което трябва да направите, е да сгънете листа на две по дължина, да направите с ножицата четен брой разрези (в случая 16), като не стигате до края на срещуположната страна и редувате в кой край са разрезите. След това трябва да разрежете долния край на всеки два по два разреза (през два). А ето и трика визуално представен:

  1. Ако искате да накарате лек предмет да левитира в бутилка с вода, то следващият фокус ще е точно по ваш вкус. Вземете пълна бутилка с вода, пуснете вътре пакет кетчуп (за пример). С дясната си ръка леко свискайте и отпускайте бутилката, докато с лявата си ръка имитирате, че контролирате движението. Ето и нагледно как да го постигнете:

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2015-09/24/20/enhanced/webdr08/anigif_enhanced-31454-1443140905-2.gif

 

  1. За този трик ще ви трябва запечатваща се найлонова торбичка. Напълнете я добре с вода, като оставите малко празно пространство в горната част. Вземете добре заострен молив и много бавно пробийте с него торбичката от единия край и го придвижете до другия ѝ край, докато не пробиете и него. Магията в възможна благодарение на този вид торбички са изработени от полимер с гъвкави молекули, които при бавно пробиване с молива не позволяват на водата да се разсипе. Така ще впечатлите всички наблюдаващи!

Лесни и особено заинтригуващи фокуси! Макар и да не е съвсем като Худини, с малко практика можете да направите вълшебства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.