Как да изберем подходящите гаражни врати

Съвременният пазар предлага богата гама за избор на вашите бъдещи гаражни врати. Не всеки купувач знае точно какъв тип система е подходяща за него. Тъй като за това е необходимо да се проучат предимствата и недостатъците на различните дизайни. Тази статия ще ви помогне да направите правилния избор за собствениците на гаражи и тези, които просто искат да присъстват на изграждането на конструкцията.

Основни правила за избор на гаражна врата

Гаражните врати изпълняват две важни функции – осигуряват защита и са декоративен елемент на екстериора. Според правилата портите първо се избират, а след това самият гараж е проектиран или преустроен.

На първо място се вземат предвид такива важни параметри, като размера и външния вид на вашите бъдещи гаражни врати, функции за отваряне, тип инсталация и управление, както и допълнителни необходими аксесоари. Има правилници за избор на гаражна врата. За малка кола или мотоциклет се препоръчват гаражни врати с ширина 1,80-2,20 и височина 2 метра, а за големи автомобили ширината трябва да бъде най-малко 480 см. Е, за да коригирате размера на гаражната врата към съществуващата си кола, съществува специален алгоритъм. Към ширината на един автомобил (или сумата от две) добавяме по 45 см от двете страни, а по височина тя трябва да е „височина на автомобила плюс стандартна наличност“.

Почти всички компании също могат да направят продукта с подходящ размер. Но има ограничения. Те са свързани с товара, който самата конструкция може да понесе, или по-скоро рамката на портата е направена от стомана или алуминий. Товарът не може да надвишава 15 килограма на квадратен метър. Широчината на портата е разрешена до 5 м, а височината – до 3 метра.

Методи за инсталиране

Има два начина да инсталирате гаражната врата – в отвора и зад нея. Ако продуктът е предназначен за монтаж в отвор, тогава неговият размер трябва да бъде по-малък (точната цифра трябва да се изясни). Гаражните врати, които са монтирани извън отвора, трябва да са по-широки. Всички размери обикновено се регулират от производителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *