Как да изберем отопляем под?

Как да изберем отопляем под?  Кой топъл под е по-добър?

Когато купувате апартамент или изграждате къща, е трудно да се определи предварително качеството на изолационната и отоплителната система. Техните недостатъци засягат след известно време, с настъпването на зимата. Има много начини да направите дома по-топъл, а един от най-ефективните е да инсталирате ефективно подово отопление (топъл под). Източникът на топлина, разположен отдолу, осигурява циркулация на въздуха и равномерно отопление на помещението. Как да изберем типа на подово отопление и какви функции трябва да вземете предвид при монтажа на отопляем под, ще бъдат разгледани в тази статия.

Отопляем под е нагревателен елемент, а подовото покритие, разположено над него. Днес на пазара са широко разпространени 3 вида отопление: електрическо, водно и филмово.

 

Електрическо отопление

Нагревателният елемент е кабел, положен върху подовата повърхност с интервал от 5 до 15 см или първоначално фиксиран към мрежа от фибростъкло (така наречената нагревателна подложка), който се полага на пода. Когато се приложи напрежение, кабелът се нагрява, произвеждайки топлина. Този тип отопление практически няма ограничения за използване, но потребителят ще трябва да плаща за повишено подово отопление по този начин с увеличен разход на енергия. Мощността и температурата се контролират с помощта на регулатор на температурата. Малък риск от пожар поради късо съединение също принуждава използването на огнеупорни материали за покритието, използвано с електрическо отопление.

Електрически под

Водно отопление. Вместо кабели, под капака се полагат тръби с малък диаметър, през които циркулира гореща вода. Предимството на този дизайн е по-голямата му ефективност, обаче, инсталирането на отопление с вода е забранено в жилищни сгради над 1 етаж, така че най-доброто водно отопление ще се покаже в къщи с нагрята площ от 80 – 100 м2. Рециркулацията на водата се извършва от помпа, инсталирана в помещението или банята, а температурата на водата се регулира от котела или чрез инсталиране на нагревателен елемент в допълнителния помпа резервоар.

 

Надявам се, че пукликацията беше полезна за това как да изберем отопляем под и за това, кой топъл под е по-добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *