Какво представлява здравното застраховане? Какви програми и цена да изберете?

Какво представлява здравното застраховане? Здравното застраховане е вид лична застраховка, която Ви гарантира в случай на застрахователно събитие получаване на медицинска помощ. Kомпенсация за разходите за закупуване на лекарства за сметка на застрахователна компания (този вид се нарича още непрекъснато здравно осигуряване).

Какво представлява здравното застраховане?

Медицинската застраховка ще помогне на Вас, членовете на Вашето семейство или служители на Вашата фирма да получите гарантирано бързо и качествено медицинско обслужване. В частни и държавни клиники и болници, без опашки и в удобно за Вас време. Застрахователните събития включват оказване на медицинска помощ в случай на акутно заболяване, обостряне на хронично заболяване, нараняване, отравяне или друг инцидент.

Програмите VHI не са стандартни (ако не е корпоративна застраховка за служители). Tе се разработват индивидуално и могат да бъдат оформени като конструктор в зависимост от вашите нужди и искания.

Какво определя цената на здравното застраховане?

Тарифите и цената на медицинската застраховка зависят от списъка на рисковете, нивото на програмите, броя на застрахованите лица, региона на обслужване, здравословното състояние на застрахованите и обикновено се определят след преминаване на медицински преглед.

Застрахователите не са склонни да застраховат здравето на хората, тъй като индивидуалните договори за VHI са нерентабилни, така че те струват 20% повече от корпоративните програми за здравно осигуряване.

Как да намалим разходите за VHI програми за физически и юридически лица?

  • за сметка на самоучастия за лекари (можете сами да платите 20-50% от цената на консултацията)
  • поради под лимити за лекарства (неограниченото предоставяне на лекарства е по-скъпо, отколкото при под лимит от ..)
  • с изключение на частните болници. Като правило, отделенията в маркови клиники са заети или резервирани и все още трябва да се справите с ведомствените болници
  • с изключение на стоматологията

Благодарение на здравното медицинско застраховане, което е включена в корпоративния социален пакет, компанията не само защитава своите служители, но и по този начин повишава лоялността на служителите.