Какво е коучинг

Какво е коучинг с прости думи

Нека веднага да определим какъв трябва да бъде отговорът на въпроса какво е коучинг с прости думи. Правилният отговор не е само консултация. Когато избрах тренировъчна тренировка за себе си, и аз мислех така и си мислех, че знам какво е всъщност.

Но на практика всичко се оказа малко по-сложно, отколкото очаквах. Или по-скоро не е дори по-сложно, а напълно различно. Сега знам точно какво е коучингът, по какво се различава от консултациите, менторството, консултирането и обучението.

Ето защо тук ще се справим с всички съвременни инструменти, които служат за една цел, но ще дадем повече факти специално за коучинг. Така че няма да имате повече въпроси по тази тема. И ще се опитам да направя всичко на възможно най-човешкия език. Защото …

Може би вече сте избрали треньорско училище за коучинг и сами решавате дали да бъдете или не коуч?

Тогава тази статия определено ще Ви помогне да решите дали това е занимание за вас или не.

Е, в края на статията, както обикновено, са най-съкровените тайни. Приятно четене. Темата за коучинга е интересна и важна.

Какво е коучинг и какво означава думата треньор?

Като цяло коучингът е процес, при който на хората или групите хора се помага да действат по-ефективно за постигане на целите си. В същото време хората трябва да използват точно онези умения и способности, които получават най-добре и най-продуктивно.

На практика коучингът е определен период от време, през който се разкриват всички тези умения и способности на човек. Като правило професионални треньори са тези хора, които провеждат коучинг и наричат ​​такива периоди от време треньорски сесии.

„Основното нещо, което вече знам на този етап от обучението си в треньорско училище е, че коучингът не е самият процес на постигане на резултатите, необходими на човек или екип. Това е точно идентифицирането на вътрешния потенциал на човека.“