Какво е важно при избора на Вашата турска интериорна врата?

Видове и разходи за интериорни врати

Първо, нека определим кои параметри на турски интериорни врати са важни:

  1. Дизайн и стил.

Интериорните врати са част от интериора, затова поставяме външния вид на първо място. Турски интериорни врати ще отговорят на всички Ваши изисквания за дизайн и истил. Дизайнът на вратата се състои от няколко точки:

-финална текстура-гладка, груба, матова, лъскава, „подобна на дърво“, „подобна на бетон“

-цвят на покритието – светлите врати са най -популярни, след това тъмните, цветовите опции (червено, синьо, зелено) са по -малко търсени

-модел – геометрични линии, класически шарки, без шарка, флорални мотиви, различни комбинации от стъклени вложки

-скрити врати – врати, които напълно се сливат със стената и не се виждат веднага в интериора

-врати към тавана – класическата версия на входната врата – около 2000 мм, тоест има разстояние до тавана, интересен модерен вариант е врата с височина на цялата стена.

  1. Разходи.

Този критерий винаги е важен. Много производители имат отстъпки при закупуването на множество врати, така че можете да си купите качествени красиви турски интериорни врати на изгодна цена. Винаги питайте за актуални промоции.

  1. Качество и надеждност.

Всеки иска вратата да служи дълго и без проблеми: бравите да работят правилно, фитингите да не са избледнели или надраскани, вратата да не е загубила първоначалния си вид. Турските интериорни врати ще покрият всички тези критерии.

  1. Изолация на шума, пропускливост на светлина и миризма.

За мнозина е важно вратата да не пропуска шума в стаята и да не я изпуска. Това е особено важно в спалнята и детските стаи. Това е качество, което притежават турските интериорни врати.

Висока пропускливост на светлина, подходяща за кухни и дневни. Ниската пропускливост, в същото време, е от съществено значение в спалните помещения.

Непропускането на миризми е правилното качество за интериорна врата за кухня и баня.

  1. Качество на турските интериорни врати – устойчивост на влага.

Вашата турска интериорната врата за баня трябва да издържа на постоянно излагане на влага: да не набъбва, да не губи първоначалния си вид и геометрия. Това е важно качество, което е налице при турските интериорни врати.

  1. Метод на отваряне на турските интериорни врати.

Повечето купувачи избират класически люлеещи се врати – това е доказан вариант и най -евтиният от всички дизайни.

Днес обаче пазарът предлага разнообразие от интериорни врати.

Видове интериорни врати:

  1. Класически люлеещи се врати – отворени за себе си или от себе си. Те са двучерупчести. Плюсове – достъпна цена, лесен монтаж, гъвкавост. Минуси – неоригинални.
  2. Плъзгащи се – движете се по стената на ролков механизъм. Плюс в спестяването на място. Основният недостатък е ниската шумоизолация и изолацията на миризми.
  3. Врата моливник – когато се отвори на ролков механизъм, се прибира в стената. Голям плюс в високата шумоизолация и спестяването на място, а сред минусите – високата цена и сложният монтаж.
  4. Врата книжка – крилото на вратата се сгъва наполовина при отваряне. Такива врати са популярни в Америка и Европа, и у нас те започнаха да се търсят напоследък. Основният плюс е спестяването на пространство, което е особено важно в малките стаи (баня, коридор, съблекалня). Единственият недостатък е цената по -висока от люлеещата се врата и по -малкото разнообразие от дизайни.Roto вратите са врати, които при отваряне се въртят в отвора. Предимствата са удобство, необичайност, спестяване на място. Недостатъци – висока цена, ниска звукоизолация, тъй като платното не приляга плътно.