Има ли разлика между Link Building-a и off-page SEO?

Има ли разлика между Link Building-a и off-page SEO?

Има ли разлика между Link building-ае стълб на всяка SEO стратегия. Тя се основава на изграждане на мрежа от връзки във вашите страници, за да демонстрирате пред Google авторитета си в дадена област.

Замисляли ли сте се колко стойност дават търсачките на това, което казват връзките?

Чрез линковете уеб роботите откриват ново съдържание, за да индексират и разбират как страниците се свързват една с друга. Тези връзки разкриват истинската уместност на уеб страницата, която е от съществено значение за висока позиция в резултатите от търсенето. Ето защо не е достатъчно просто да създадете уебсайт с отзивчив дизайн, да подобрите скоростта на страницата му и да създадете подходящо съдържание. Време е да научите повече за линк билдинга и да изградите мощна мрежа от връзки към вашия уебсайт!

Разлика между link building и off-page SEO

Въпреки че терминът off-page SEO често се използва взаимозаменяемо с link building-a, техните концепции са различни:

Off-page SEO се отнася до всички стратегии за оптимизация за търсачки, които се прилагат извън страниците на сайта;

  • изграждането на връзки включва изграждане на мрежа от връзки за укрепване на авторитета на страниците.
  • SEO извън страницата включва препратки, получени от други сайтове, част от стратегия за изграждане на връзки. Но също така включва споменавания на марки без връзки, допълнителен фактор за класиране за Google.

Следователно линк билдинга е само част от off-page SEO.

В стратегията за изграждане на връзки е важно да знаете, че не можете просто да гледате отвъд сайта си.

Изграждането на мрежа от връзки, за да покажете на Google вашата уместност, включва получаване на външни връзки (част от SEO извън страницата) и добавяне на връзки към вашите страници (част от SEO на страницата). Така че, когато планирате стратегията си за изграждане на връзки, трябва да разгледате SEO и на страницата, и извън нея. Имайте предвид, че една от характеристиките на SEO на страницата е, че е под ваш контрол – можете да редактирате страниците си и да оптимизирате вътрешните си връзки, за да отговарят най-добре на вашите цели.

Що се отнася до off-page SEO, вие може да сте в състояние да му повлияете, но решението за свързване и споменаване на вашия сайт не е пряко във вашия контрол.