Защо е нужен детски килим за пълзене?

Нека си отговорим на няколко въпроса, относно децата ни и естествено ще достигнем до детски килим в стаята им.

От какво имат нужда децата ни? Конкретизираме въпроса, от какво се нуждаят нашите малки деца, които тепърва започват своя жизнен път?

Най-много от нашата любов и грижа. Няма значение кокко сме богати, дали живеем в апартамент под наем или в собствена голяма къща. Нашите деца се нуждаят именно от нас, родителите.

Още един въпрос:

Какво е необходимо, за да може детето ни успешно и удобно да се научи да прави първите си стъпки на детски килим?

Преди всичко това е безопасност. Какво е сигурност според нашето разбиране?

Това е минимизиране на възможните последствия при опознаването на нашия голям свят.

Докато детето се учи да пълзи и ходи, то естествено ще пада, а всяко падане може да донесе болка. Именно са това е така нужно детски килим, с което ученето е много много по-леко и безболезнено. Детските килимчета съвсем целенасочено се е изработват от разпенен полиетилен, използван като омекотяващ и поддържащ материал. Представете си, че сте паднали върху гума от пяна – това е много приблизително сравнение, но ясно показва, че ако падне от малка височина върху меко детко килимче, детето няма да се нарани. Така че учебният процес ще продължи. Ясно е, че когато нещо не се получава за нас, възрастните, или имаме някакво неприятно преживяване, не винаги искаме да продължим. Същото е,  така е и при децата, за да се улесни детето да преодолее страха, е необходимо да се направи процесът на обучение на детето безопасен.

Но това не е всичко относно сигурността.

Всички знаем, че килимите (мокети, черги и всякакви други мъхести подови настилки) натрупват до 2-3 кг домашен прах годишно! Домашните акари, които са сапротрофи, могат да живеят в домашен прах. Отпадъчните продукти от домашните акари са най-честата причина за алергии и една от най-честите причинители на бронхиална астма. Така че килимът в къщата може да доведе до алергии, затруднено дишане и проблеми със съня.

И точно тук е мястото да кажем, че нашите детски килими са изработени от пенополиетилен, точно поради това те не натрупват прах.