Думата мода

Думата мода крие в себе си много аспекти. Хората следват модни тенденции по различни причини, зависещи от начина им на живот, личността им или просто начин, по който могат да се изразяват. За някои хора модата освен начин на живот е и тяхна професия, а за други като например повечето млади момичета, които харчат много пари за модни аксесоари, тя се е превърнала в мания.  Тук ще се спрем на няколко причини, които правят модата в наши дни толкова важна и популярна.

Изразяване

Следването на модни тенденции е важно за личностното изразяване. Когато си млад, винаги желаеш да изразиш себе си пред останалите и да покажеш на какво държиш. Повечето млади хора намират именно това изразяване на техните мисли и начин на живот посредством следването на най-новите модни тенденции или на строго индивидуални такива. Начинът на обличане на всеки един човек говори за това как живее, което е неизменна част от неговата идентичност.

Самочувствие

Модата не означава да носиш непременно дрехите, с които се обличат известните хора и модели.  Винаги може да се експериментира. Да се комбинират дрехи и стилове според индивидуалния вкус и да се създаде нещо ново и уникално. Именно това донася самочувствие и малка доза високомерие. При някои хора, по специално жените, лошият им тоалет им дава повод за ниско самочувствие и липса на увереност в една социална среда. Именно затова хубавите и стилни дрехи задоволяват вътрешния комфорт и ви дават самочувствие.

Впечатление

Модата и социалната комуникация са все по-свързани, особено в днешно време. С непрестанния бум на нови модни линии, хората, които ги следват и се грижат за външния си вид, винаги ще са по-забележими от тези, за които това не е от особено значение, което само по себе си прави впечатление у другите, които харесват уникалността и стила в обличането и себеизразяването.

Успех

Професионалното развитие и успешна кариера са също едни от причините за следването на модата. Не е задължително да носите последен модел дизайнерски дрехи, но почти във всяка професионална среда има задължителен етикет, който трябва да се спазва. Винаги ще направите по-добро впечатление, например на едно интервю за работа, ако сте облечен добре и със стил.

Повече информация: Стела Перничева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *