Друг метод на работа за ремонт при градушка

Третият метод на работа при автомобил за ремонт при градушка е:

Замяната на всички повредени части на каросерията.

Силната градушка оставя дълбоки следи върху каросерията на автомобила и може да съсипе боята, така че в някои случаи просто се налага и има смисъл да бъдат заменени подвижните части с нови (дори няма смисъл да мислите за изправяне, ако корозията вече се е появила върху старите части). Частите първо трябва да бъдат грундирани и боядисани в цвета на автомобила. По този начин можете да сте сигурни, че металът под боята е безопасен и здрав, което означава, че ще издържи дълго време.

Мащабният ремонт при градушка на коли на пръв поглед може да изглежда като безнадежден бизнес. Но, най-важното е да се започне етап по етап, процес след процес. Поправянето на вдлъбнатини след градушка може да отнеме във времето от няколко дни до седмица.

Проблеми със стъклата на автомобил, ударен от градушка

Градушката безразборно бие всичко по пътя си. И ако малките ледени късчета не могат да наранят стъклата на автомобила, тогава големите могат буквално да ги прострелят. Както се оказва, обикновено страдат само предното стъкло и задното стъкло, а страничните стъкла остават невредими, тъй като не са изложени пряко на градушката.

Какво трябва да се има предвид в този случай

Малките стъклени чипове могат да бъдат локализирани и възстановени. Основното нещо е да не се бави ремонта. Днес в професионални работилници при ремонта на стъклени чипове се използват специални фотополимери, които имат същите оптични свойства като автомобилното стъкло.

Ако върху стъклото са се появили пукнатини от удара на градушката, се препоръчва да се замени такова стъкло, дори в случаите, когато пукнатините не пречат на гледката. Всяка пукнатина променя нормалното разпределение на натоварванията върху стъклото, което води до увеличаване на подвижността на тялото. Поради това в най-неподходящия момент могат да се появят нови пукнатини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *