Горещите фитнес тенденции за 2018

Фитнес тенденции 2018: Един от любимите ни начини да се сдобием със здраво и красиво тяло е да опитаме най-новите хит тенденции във фитнеса. За 2017 година това беше активно включване в световната уелнес тенденцията. Обръщайки голямо внимание на нашето психическо здраве повече, донякъде оставяйки на заден план физическите упражнения. Кои актуални упражнения обаче да заложим за 2018?

Фитнес тенденции 2018

За да отговорим на този въпрос, ще ви представим 3 тренда. Те, по мнението на водещи фитнес и уелнес експерти от цял свят ще се наложат успешно през 2018 година, а именно:

  1. Завръщане към играта и забавлението от тренирането- сертифицираният треньор по психология на храненето Джени Еден Бърк(Jenny Eden Berk) вярва, че връщането към детското състояние на играта ще бъде хит през настоящата година. „Всичко е свързано с това, хората да се движат, докато се забавляват, и то по едно и също време, а не просто да се фокусират върху изгарянето на калории“, казва Бърк.
  2. Упражнения с домашния любимец:  Персоналният треньор Тринити Пъркинс (Trinity S. Perkins) предвижда ръст в групите, които позволяват провеждане на тренировки и упражнения с вашия домашен любимец. Според Пъркинс съвместните занимания с любимите кучета, котки и др. ще са всеобща мания на 2018. „Да можеш да съчетаеш двете си любими неща- упражнения и време за игри с четириногия приятел, е страхотен пазар и това е добре както за хората, така и за животните„, споделя той.
  3. Фитнес игри и упражнения, включващи цялото семейство – Отделянето на свободно време за тренировка с малките може да изглежда направо невъзможно. Именно затова боди билдинг атлетът и треньор Ники Уолтър (Nikki Walter) вярва, че класовете за фитнес игри със семейството ще наберат популярност тази година. Треньорката и дъщеря  преподават в тренировъчен център, ориентиран към семейни фитнес групи. „Имаме родители, които се състезават с деца на гърба си, въртят обръчи заедно. Най-хубавата част е да чуеш родителите да кажат, че са изненадани колко добре работи тази комбинация за семействата„, казва Уолтър.

Със сигурност още много нови фитнес тенденции ще бележат 2018 година . Все пак гореизброените са добър старт да ни вдъхновят да се раздвижим. Също и да гарантират, че ще започнем новата година в тон с най-актуалните фитнес тенденции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *