Вършец настаняване и забележителности

Вършец настаняване и забележителности – полезна информация.

Вършец настаняване

Вършец е град с редица места за настаняване, разполагащ с много добре развита инфраструктура за всички туристи. В града има няколко на брой семейни хотели, почивни станции, апартаменти и Спа центъра, които са на разположение на всички желаещи да изкарат своята почивка в това китно градче. Вършец също така разполага и с много живописни къщи за гости и малки частни квартири за туристите търсещи по-битова обстановка. Безспорно най-доброто място за настаняване в курортното градче е Семеен хотел Вършец – Панорама 3D. Препоръчваме го горещо на всички, защото сме го проверили лично.

Вършец забележителности

Градските покрайнини на Вършец и техните изключително живописни гледки също не трябва да се пренебрегват. Челното място като най-предпочитана дестинация е „Водопадът“. То е едно от най-забележителните и живописни места за отдих и туризъм в целия район на Вършец. Разстоянието от центъра на град до него е около три километра.

Тодорини кукли е един от най-високите върхове на Стара Планина. Той се извисява на внушителните 1785 метра височина. Прекрасната гледка към връх Ком и скалите на Врачанския балкан се разкриват след неговото изкачване. Дори при ясно време има възможност да видите в подножието и река Дунав. Изкачването е постижима цел дори и за ентусиасти без добра солидна подготовка най-вече благодарение на постоянната маркировка, която ще Ви отведе до самия връх и без напътствия на опитен водач. Маршрутът гарантирано ще представлява интерес и за почитателите на планинския туризъм. Тези върхове и още редица красоти се виждат перфектно от най-луксозния семеен хотел – Панорама 3D.

В източната и част котловината на Вършец  представлява хълмисто плато, което е със средна надморска височина от хиляда метра. Както и стръмни склонове за долините на оградните реки. Това е типичен карстов регион, който е със средна височина от четиристотин м в по-ниската си част. Над седемдесет и девет пещери и пропасти вече са проучени само в този район. Повечето от тях са с дълбочина от над сто метра. И те са известни също така със своята спираща дъха красота. Някои от най-известните пещери в района са:  Соколската, Местност Барките,  Кръста както и местността Испийски кладенец.

Със сигурно – който и маршрут да изберете за да поемете по него, навсякъде ще се наслаждавате на красивата природа, спокойствието и местата, които предразполагат за качествено изкарана и пълноценна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *