Вълнено бельо – какви са предимствата

Вълнено бельо за жени : характеристики и правила за избор

Вълненото бельо осигурява много предимства и плюсове. Какво дава на тялото носенето на вълнено бельо през есента, зимата и ранната пролет, когато е още студено?

Вълнено бельото осигурява оптимална терморегулация, отвежда влагата, както се казва, то е „дишащо“ и не предизвиква дразнене на кожата. И благодарение на използването на леки съвременни вълнени материали и специалната им обработка, вълненото термобельо не пречи на движенията и почти не се усеща върху тялото. То може да бъде толкова е тънко, че е просто невъзможно да се забележи присъствието му.

За да се стоплите, на тялото Ви да е комфортно и да се чувствате защитени при всякакви метеорологични условия, имате нужда от подходящо вълнено бельо. Емпирично многократно е доказано, че няколко слоя дрехи не могат да се сравняват с термо бельото, особено ако е от вълна. Вълненото бельо има своите характеристики.  Ще Ви разкажем тук за тях.

Характеристики: плюсове и минуси

В търговската мрежа, в магазините за бельо, можете да намерите термо бельо както от памук или синтетични влакна, но вълната се счита за най-ценна. И дори не става въпрос за цената, която ще бъде по-висока от първите две. Става въпрос за качество и тук няма две мнения – вълненото бельо накланя определено везните с много положителни характеристики.

Видове

Най-често овча (мериносова) или камилска (алпака) вълна се използва за производството на бельо.
Те са доста меки и са приятни на допир. Такова вълнено бельо също е доста тънко и това го прави много удобно за носене, в предвид, че отгоре се обличат дрехи .

Вълната във вълнено бельо е подходяща за всякакви метеорологични условия, дори ако интензивната активност се заменя с периоди на бездействие. Вълненото бельо е удобно за носене, както и в гората, така и в града, на улицата, както и у дома.