Видове алергии

Видове алергии. Списъкът с алергии е дълъг, като някои са по-чести от други. Но всички те могат да предизвикат неприятни симптоми и понякога много тежка реакция, която ще изисква спешно лечение.

Животът с всякакъв вид алергия е предизвикателство и със сигурност може да повлияе на качеството на живот на човек. Независимо дали се ориентирате в хранителна чувствителност, сезонни алергии или други алергични състояния, ние сме тук, за да ви предоставим информацията и ресурсите, от които се нуждаете, за да управлявате ефективно алергиите си. Разгледайте нашите ресурси и се почувствайте овластени да живеете пълноценно, въпреки предизвикателствата на живота с алергии.

Извадка от видове алергии

Хранителни алергии

Открийте прозрения за управлението на хранителни алергии, от идентифициране на често срещани алергени до навигиране в етикетите на храните. Научете за симптомите, възможностите за лечение и практически съвети за безопасен живот с хранителни алергии. Разгледайте всички изчерпателни ресурси, пригодени за хора с хранителни алергии и техните семейства.

Сенна хрема и алергичен ринит

Получете облекчение от сезонните алергии с нашите експертни насоки за справяне със симптомите на сенна хрема. Научете за задействащите фактори, възможностите за лечение и корекциите на начина на живот, за да сведете до минимум дискомфорта по време на пиковите сезони на алергиите.

Астма

Упълномощете се със знания за управлението и контрола на астмата. Открийте стратегии за предотвратяване на астматични пристъпи, разбиране на задействащите фактори и ефективно използване на лекарства. Разгледайте ресурсите, за да ви помогнем да живеете активен и пълноценен живот, докато управлявате симптомите на астма.

Екзема и атопичен дерматит

Намерете облекчение от пристъпи на екзема с изчерпателни начини за управление на това хронично кожно заболяване. Научете за задействащите фактори, възможностите за лечение и ежедневните процедури за грижа за кожата, за да успокоите раздразнената кожа. Получавайте експертни съвети и практически съвети, които да ви помогнат да управлявате ефективно екземата.

Анафилаксия и тежки алергични реакции

При повечето алергични реакции получените химикали се освобождават локално в тъканите в определена част от тялото (кожа, очи и т.н.). Това означава, че симптомите на алергичната реакция обикновено се появяват само в тази област.

При анафилаксия химикалите, които причиняват алергичните симптоми (напр. хистамин), се освобождават в кръвния поток. Симптомите на анафилаксия обикновено се появяват в рамките на минути след излагане на задействащото вещество (алерген), но понякога около час по-късно.

Забравете за алергиите си веднъж за винаги, открийте как тук