Как да изберем правилния брояч на банкноти и монети

Когато планирате покупка, трябва да решите в кой режим на работа ще се проведе операцията. Планираното натоварване и обемът на обработените пари се вземат предвид.

Ако потокът от проверки не е правилно определен, можете да рестартирате устройството и то ще се провали преждевременно. За предприятията с постоянен оборот на пари е по-добре да инвестират в качествени стоки от реномиран производител. За просто изчисляване на печалбата в края на работния ден е достатъчно стандартно устройство.

Всеки производител има линия модели – от най-простите и най-бюджетните, до скъпите с набор от допълнителни функции.

Възможността за проверка на двойни и скъсани сметки и маркиране на наличието на банкноти, състоящи се от едната половина. Тази функция се намира само в скъпи, професионални модели, но е много полезна. Сдвоеността се проверява на базата на дебелина и плътност, както и чрез изследвания на клирънса. Проверяват се идентификационните знаци на банкнотите и ако поне една от тях липсва, се прави заключение за фалшификация или нарушение на целостта.

Висока скорост при брояч на банкноти и регулиране на режимите на скорост.

Високата скорост е полезна функция, но намалява точността при брояч на банкноти. Също така с ниска скорост помислете за смесени опаковки. По този начин превключвателят на режима е необходим за устройства – втори и трети клас.

Възможност за фиксирана и произволна опаковка. Процесът на опаковане и броене е комбиниран. Можете да зададете необходимия брой банкноти, като използвате произволна опаковка, или можете да изберете една от опциите, предлагани от машината, която се съхранява в паметта му.

Непрекъснат акаунт, който продължава до пълното изпразване на товарния джоб, е подходящ за преизчисляване на големи суми пари.

Стартът е автоматичен и ръчен. Превключването на режимите е важна функция, тъй като при автоматичен старт няма начин да настроите правилно стека. При ръчен старт сметките се намират точно и едва тогава се натиска бутона за старт.

Режимът на натрупване помага в случаите, когато средствата се преизчисляват за дълъг период от време. Използва се в банки и търговски обекти, когато се следи работата на служителя.

Режимът за проверка на пакетите е насочен към коректността на неговото формиране. Помага в случаите, когато една банкнота не е достатъчна или броят им е повече от необходимия. Устройството издава предупреждение и показва данни за точния брой бележки.

Когато избирате плот, обърнете внимание на външния му вид, по кутията не трябва да има пукнатини или чипове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *