Брадата като аксесоар

Брадата като аксесоар

Брадата се превърна леко и неусетно като аксесоар, чрез който мъжа заявява себе си. Брадата категорично придава мъжественост и дава индививдуалност на мъжа. За това и грижата за нея се превръща в задължителен ритуал за всеки мъж, носещ брада.

Брадата може да бъде много секси и привлекателна, но може да бъде и крайно отблъскваща – това зависи от начина по които е подържана и оформена. Както всяко окосмение и тук е крайно важно правилната грижа и високата хигиена.

Изключително неприятна гледка е мъж с брада, която е оставена да расте на воля, без никаква форма, мръсна, мазна и с остатъци от храна или напитки.

Няма да се лъжем, това обезмисля имането на брада, така че, мъже, просто недейте.

Ако все пак сте решили, че сте готови да отдадете на брадта си нужното внимание, време и средства, започнете с правилната форма.

Не на всеки мъж му отива дълга брада, ако не можете сам да се ориентирате коя форма и дължина е най-удачна за вас, консултирайте се с професионален бръснар/фризьор.

Формата трябва да съотвества на формата на лицето Ви, начина на обличане и начин на живот. Ако професията Ви задължава определен външен вид, то трябва да се съобразите с това.

След като установите формата, се стига до правилната грижа

Почистващ продукт – чистата брада е задължителна, ако искате тя да е по-скоро секси отколкото отблъскваща.  За това ежедневното почистване е първата стъпка в грижата.

Стилизант – за да е във форма брадата Ви, е необходимо да използвате стилизант. Вакса, крем, масло за брада, кое ще използвате зависи от типа на косъма. Сухите бради ще се повилияят добре от по-мазните продукти като вакса и масло. За мъжете с по-мазни бради, заложете на крема.

Стилизантите за брада изключително икономични продукти, за това не пестете средства когато избирате козметиката си. Заложете на качествен продукт, за да избегнете моментите с раздразнение на кожата или изсушаване на косъма. Ценовият клас на качествената козметика варира между 20-30 лв за продукт. По-евтините крият рискове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *